Stiri Internationale de ultima ora

Seceta a dus la stergerea unui lac din Chile de pe harta.

Lacul Aculeo din Chile era o atractie turistica de la periferia capitalei Santiago de Chile.  Acesta a fost o victima a secetei si a supraconsumului de apa.

Acest lac a avut o suprafata de aproape de 12 kilometri patrati si o adancime de aproximativ sase metri. In fiecare vara acest loc era plin de turisti care veneau pentru a inota si pentru a practica sporturi  nautice.

Astazi, insa apa nu mai este decat o amintire. Peisajul acestui loc este acum realizat doar dintr-un sol acoperit cu praf , schelete de animal , copaci uscati dar si ambarcatiuni parasite.

Nivelul acestui lac a inceput sa scada gradual incapand cu anul 2011. Ajungand ca in anul 2018 sa fie complet secat.

Locuitorii spun ca scaderea drastica a precipitatiilor este principala sursa care a contribuit la aceasta problema.

“Bunicii mei îşi amintesc acele momente în care ploile torenţiale cădeau timp de cel puţin o săptămână. Astăzi, dacă plouă două zile, avem noroc” a declarat Camila Nunez , o fata care lucreaza intr-un restaurant din zona.

Specialistii spun ca in anii 1980 precipitatiile medii erau de 350 mm pe an in centrul statului Chile iar in anul 2018 precipitatiile au scazut la jumatate si se estimeaza ca in perioada urmatoare catitatile de apa vor fi si mai scazute.

“Observăm că există o tendinţă de scădere a precipitaţiilor, este deci foarte probabil ca următorii ani să fie la fel de secetoşi ca aceia pe care i-am încheiat de curând” a declarat Eduardo Bustos, directorul unui centru de cercetare a modificarilor climatice din Universitatea Catolica din Chile.

Cu toate astea absenta ploilor nu este principala vinovata pentru aceasta imensa pierdere. Faptul ca antreprenorii care isi deschideau diverse magazine si resedinte isi amenajau si piscine au contribuit temeinic la aceasta situatie.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns