Ungaria a ales prima femeie presedinte
Stiri Internationale de ultima ora

Ungaria a ales prima femeie presedinte

Katalin Novak a fost aleasa presedinte, aceasta fiind prima femeie din istoria Ungariei care a avut acest rol politic.

Ce a declarat Katalin Novak?

“Ne aflăm aici împreună în inima Europei, în capitala naţiunii, în mijlocul Bazinului Carpaţilor, în principala piaţă publică a naţiunii, dar suntem împreună şi în intenţia şi dorinţa noastră de a crea o viaţă mai luminoasă, mai paşnică, mai bogată şi mai sigură pentru maghiari în secolul XXI, după deceniile care au dus la criza morală a secolului XX.” a spus Katalin Novak.

Aceasta a condamnat agresiunea Rusiei si a spus ca Ungaria “va refuza întotdeauna orice ambiţie de refacere a Uniunii Sovietice”.  Mai mult de atat, a spus ca maghiarii vor pace si ca cere o ancheta asupra crimelor de razboi si pedepsirea vinovatilor.

Ungaria nu renunta sa suveranitatea sa si sustine aderarea Ucrainei la  comunitatea tarilor europene. Ungaria este pregatita sa faca sacrificii pentru pace si nu ii va impiedica nici pe aliatii sai sa faca sacrificii.

Presedinta s-a oferit sa medieze reluarea negocierilor de pace intre Rusia si Ucraina. Novak a promis ca va depune eforturi pentru a se asigura ca maghiarii sunt intelesi si respectati.

”Încrederea în sine, identitatea şi mândria naţională ale maghiarilor – care au lipsit mult timp – au revenit”a spus aceasta.

”Să ne păstrăm şi să ne protejăm mândria naţională şi să ne asigurăm că mândria naţională nu se transformă în aroganţă naţională, dar nici în laşitate globalistă”, a mai continuat Novak.

Katalin Novak a facut apel la membrii noului parlament si le-a cerut sa respecte increderea care le-a fost acordata. Ea a precizat ca parlamentarii vor alege premierul care va numi membrii noului guvern.

”Să protejăm ordinea creaţiei şi lumea creată”, a mai spus Novak si a subliniat importanta sprijinirii famiilor sau parintilor care stau acasa, a parintilor adoptivi si a parintilor singuri.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns