Stiri Internationale de ultima ora

Papa a fost operat la colon

Papa Francisc a fost supus unei interventii chirurgicale la colon si dupa operatie se simte bine. Suveranul Pontif, in varsta de 84 de ani, suferea de o boala diverticulara a colonului.

Este prima data in pontificatul sau cand Papa Francisc e internat in spital. Vestea a venit pe neasteptate, desi serviciul de presa al Vaticanului preciza ca internarea in spital si interventia chirurgicala fusesera programate, nefiind vorba de vreo urgenta. Cu doar cateva ore inainte sa fie internat la spitalul Gemelli, din Roma, Papa parea ca se simte bine: a oficiat slujba de duminica si a anuntat, in fata miilor de credinciosi din Piata Sfantul Petru, ca in septembrie va vizita Ungaria si Slovacia.

Cum a decurs operatia

Boala Papei se numeste stenoza diverticulara a colonului si provoaca dureri abdominale si scaune cu sange. In cursul dupa-amiezii de duminica, Suveranul Pontif a venit la spital insotit de soferul sau si de un consilier apropiat. Cateva ore mai tarziu, a intrat in sala de operatie. Comunicatul oficial al Vaticanului mentioneaza ca Papa a avut o evolutie buna in timpul operatiei. Interventia chirurgicala s-a facut sub anestezie generala; echipa medicala a fost formata din 10 persoane. Vaticanul nu a dezvaluit cat a durat operatia, si nici cat va ramane Papa in spital.  Spitalul Gemelli din nordul Romei este condus de catolici si, in mod traditional, aici se trateaza toti papii. De altfel, intregul etaj 10 al unitatii medicale este permanent rezervat suveranilor pontifi. Desi Papa Francisc are destule probleme de sanatate – probleme la sold, sciatica, rezectie pulmonara – nu a fost niciodata internat in spital de cand a preluat scaunul pontifical, in 2013.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns