Mihaela Bilic sustine ca mierea ingrasa mai putin
Stiri de ultima ora din Sanatate

Mihaela Bilic sustine ca mierea ingrasa mai putin

Mihaela Bilic sustine ca o singura lingurita de miere este echivalentul a trei de zahar. Mai mult de atat medicul nutritionist sustine ca mierea nu ar trebui sa fie inclusa in alimentatia zilnica.

Iata ce a spus medicul nutritionist

„Mierea este același lucru cu zahărul. Nu trebuie să credem că mierea este mai bună decât zahărul. Este o greșeală enormă. Mierea se absoarbe mai repede în organism, produce o sinteză de insulină mai mare și îngrașă mai tare decât zahărul, iar datorită gustului ei intens, orice produs îndulcit cu zahăr nu o să i se mai pară dulce. O linguriță de miere egal trei de zahăr”, a spus Mihaela Bilic intr-un interviu.

Aceasta a mai tinut sa sublinieze ca mierea nu este recomandata copiilor si ca parintii ar trebui sa fie foarte atenti atunci cand folosesc mierea pentru indulcirea deserturilor pentru cei mici.

„Să nu facem această greșeală. Copiii nu trebuie să mănânce zahăr sau miere în produsele lor. Dacă faci un orez cu lapte, el este dulce de la natură. Dacă ție, ca adult, nu ți se pare dulce, este problema ta. Gustul copilului trebuie să rămână natural. Are o viață întreagă înainte în care va descoperi zahărul. Dacă pui, însă, în orezul cu lapte, un pic de dulceață făcută în casă, natural, nu este nicio problemă. Să fim zgârciți cu adaosul de zahăr în mesele copiilor. Pentru că el oricum le place. Orice aliment care are gust dulce va fi acceptat din start”, a mai spus Mihaela Bilic.

Citeste  Finlandezii își vaccinează nurcile împotriva Covid

1 lingurita zahar = 4-5 grame = 16-20 calorii

1 lingurita miere = 8-10 grame = 25-30 calorii

Mierea ingrasa mai mult decat zaharul deoarece are niste molecule pe care corpul nostru le absoarbe fara consum energetic. Cu toate astea mierea are o putere mai mare de indulcire si un singur varf de lingurita de miere indulceste cat o lingurita de zahar.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns