Explozie puternica la Petromidia Navodari
Stiri Locale de ultima ora

Explozie puternica la Petromidia Navodari

O explozie puternica a fost urmata de un  incendiu la Petromidia Navodari. Autoritatile au transmis un avertisment locuitorilor din zona cu privire la noxele degajate.

In urma exploziei sase persoane au fost ranite. Unul dintre raniti a suferit arsuri pe aproximativ 45% din suprafata corpului iar un altul  in varsta de 32 de ani a fost gasit mort.

   Afla mai multe informatii despre explozie

“Pentru gestionarea incidentului, la fața locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă”, a transmis IGSU.

O drona a surprins de la inaltime incendiul. Coloana de fum a pornit dintr-o zona in care ardea cu flacari violente instalatia despre care Petromidia a transmis ca era folosita la eliminarea sulfului din petrol.

Primii pompiere au ajuns la rafinarie la 8 minute dupa apelul de la 112. Dupa care s-a activat planul rosu de interventie si au fost chemati alti pompieri din alte 4 judete.

“Se pare că a fost vorba despre o explozie la instalația de transport de gaz petrolier. Cauza va fi stabilită cu siguranță la finalul intervenției. A fost delimitat perimetrul și se lucrează la răcirea cu apă. Este o instalație cu gaz, nu se poate opri deodată, în primă fază se răcesc aparatele, ulterior se lichidează incendiul, la această oră încă arde cu flacără, este o intervenție de durată” a transmis Ana Maria Stancu, ISU Constanta.

Citeste  Carrefour renunta la marketplace

“ISU a mobilizat forțe de la Tulcea, Călărași și Brăila, care au ajuns toți aici și care au asistat la lichidarea incendiului, era nevoie să fie înconjurat incendiul respectiv și cum se spune în limbajul colegilor de la pompieri atacat din toate părțile în același moment și acest lucru s-a întâmplat folosind și substanțe spumogene” a transmis seful DSU, Raed Arafat.

Pe platforma Petromidia au aparut si primele declaratii cu privire la incediu  “Pentru gestionarea incidentului, la fața locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă”, a declarat Felix Crudu director general Petromidia.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns