Stiri Internationale de ultima ora

Impotriva iesirii din UE

Sute de mii de britanici au iesit in strada pentru a cere un nou referendum privind iesirea regatului din Uniunea Europeana.

Din cauza neintelegerilor legate de acordul negociat de premierul Theresa May, atat in parlament, cat si in sanul guvernului, Brexit este acum intr-un impas total

“Cel mai bun acord este ramanerea in UE”

Adeptii tabere pro UE s-au adunat in centrul Londrei, cu pancarte pe care se putea citit “Vrem un al doilea referendum” si “cel mai bun acord este ramanerea in UE”, “Stop Brexit”. Sute de autocare din toate colturile Marii Britanii au plecat dis-de dimineata pentru a aduce oameni la manifestatie.

O petitie anti-Brexit, care circula online a strans peste 4 milioane de semnaturi in favoarea ramanerii Marii Britanii in clubul comunitar. Unii ziaristi insa au verificat semnaturile si sunt extrem de multe din afara tarii, inclusiv din America, Asia si Africa. Un tanar a povestit ca si-a facut mai multe adrese de mail pentru a putea vota de mai multe ori.

Ce urmeaza

Saptamana viitoare, teoretic, e posibil ca in parlamentul britanic sa aiba loc un nou vot privind acordul negociat de May cu Uniunea Europeana. Deocamdata insa, semnalele sunt ca deputatii vor respinge din nou acordul, asa ca Theresa May s-ar putea sa nu mai ceara un vot.

Liderii europeni au decis la Consiliul de primavara ca, in cazul in care Camera Comunelor da unda verde acordului, saptamana viitoare,  Brexit-ul va avea loc pe 22 mai. In caz contrar, pana pe 12 aprilie, britanicii trebuie sa anunte ce au de gand sa faca.

 

Miriam

foto: Daily Mail

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns