Rusia vaccineaza noi voluntari
Stiri Internationale de ultima ora

Rusia vaccineaza noi voluntari

Rusia a reluat vaccinarea noilor voluntari in cadrul testelor efectuate pentru dezvoltarea unui vaccin optim impotriva Covid-19.

  Ce anume a determinat aceasta oprire brusca

La finalul lunii octombrie opt clinici au declarat ca studiul este temporar oprit pentru voluntarii noi din cauza ca cererea este prea mare iar cantitatea de doze este prea mica.

Alexander Gintsburg, directorul Institutul Gamalei din Moscova, a declarat ca a incetinit procesul de injectare deoarece nu se putea lua o decizie cu privire la concentratia asupra injectarii cu a doua doza a celor deja vaccinati.

“Vaccinarea a fost reluată. Începând de luni, efectuăm din nou prima componentă (a vaccinului cu două doze)”, a declarat un membru al personalului de la Clinica Numarul 46 din Moscova.

“Am reluat vaccinarea. Foarte mulţi oameni vin să fie injectaţi”, a declarat un alt lucrator din Clinica numarul 170.

Incepand din 11 noiembrie, peste 20.000 de voluntari au avut parte de prima doza dintre cele doua doze realizate. Peste 16.000 de voluntari au primit atat prima doza cat si pe cea de-a doua. Dezvoltatorii de vaccinuri au declarat ca intentioneaza sa administreze vaccinul unui numar de 40.000 de persoane.

RDIF sustine ca studiul clinic nu a fost niciodata suspendat “Numărul primelor doze a fost redus pentru a se micşora diferenţa şi pentru a vaccina mai multe persoane cu a doua doză… Nu există o insuficienţă a dozelor”,  a mentionat purtatorul de cuvant PDIF.

Acesta a mai adaugat ca unui numar de peste 19.000 de participanti li s-au administrat ambele doze.

Alexei Kuznetsov, asistent al ministrului Sanatatii a declarat “Studiul clinic se desfăşoară conform planului. În acelaşi timp, un studiu care implică voluntari cu vârsta peste 60 de ani continuă”.

Presedintele Vladimir Putin a declarat in luna octombrie ca Rusia are probleme in ceea ce priveste extinderea productiei deoarece nu dispune de disponibilatatea echipamentelor necesare. Acesta isi doreste ca vaccinarea in masa sa inceapa pana la finalul anului.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns