Stiri Internationale de ultima ora

Regina Elisabeta a II-a isi asteapta randul la vaccinul anti-COVID

Suverana britanica este in categoria de varsta care intra in prima etapa a vaccinarii anti-COVID. Britanicii incep vaccinarea cu persoanele de peste 80 de ani. Elisabeta a II-a are 94.

Surse din Palatul Buckingham au dezvaluit ca atat regina, cat si sotul ei, printul Philip, in varsta de 99 de ani, isi asteapta randul si nu au de gand sa uzeze de pozitia lor pentru a fi vaccinati inaintea celorlalti varstnici. Autoritatile medicale britanice incep saptamana viitoare sa trimita invitatii pacientilor de peste 80 de ani sa vina sa se vaccineze anti-COVID.

Dupa ce se vor vaccina, regina Elisabeta si printul Philip vor anunta acest lucru public, pentru a incuraja cat mai multi britanici sa se imunizeze. Numarul celor ce au retineri in privinta vaccinului, in Marea Britanie, e foarte mare. Oficiali din sistemul public de sanatate afirma ca, in cazul in care cuplul regal anunta public, dupa ce se vaccineaza, mai multi oameni vor capata incredere si nu vor mai pleca urechea la teoriile conspirationiste care circula pe seama acestui vaccin. Nu ar fi prima data cand familia regala britanica incearca, prin propriul exemplu, sa arate supusilor ca e bine sa beneficieze de progresele medicale. In 1957, Elisabeta a II-a a anuntat ca pe atunci micutii printi Charles si Anne au facut vaccinul antipolio. Si la acea vreme, multi britanici aveau indoieli in legatura cu noul vaccin care, s-a dovedit in timp, avea sa duca la eradicarea poliomelitei.

Britanicii, primii europeni vaccinati

Autoritatile britanice au finalizat in regim accelerat procedura de autorizare a vaccinului anti COVID pus la punct de americanii de la Pfizer, in colaborare cu firma germana BioNtech. Au sosit deja in Marea Britanie 800.000 de doze de la fabrica Pfizer din Belgia. Dozele sunt tinute intr-un depozit secret, sub paza militara.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns