Vulcanul din Canare a erupt dupa 50 de ani
Stiri Internationale de ultima ora

Vulcanul din Canare a erupt dupa 50 de ani

Vulcanul Cumbre Vieja din Canare este situat pe o mica insula din Oceanul Atlantic si a intrat in eruptie si a expulzat mii de tone de lava care a distrus foarte multe case si care a condus la evacuarea a unui numar mare de persoane, mai exact de aproximativ 6.000.

Vulcanul a intrat intr-o noua faza exploziva

In cursul zilei de vineri 160 de persoane au fost evacuate din alte trei locatilati si nu se vor mai putea intoarce la casele lor pentru a-si recupera bunurile.

“Măsurătorile efectuate în cadrul monitorizării vulcanice de la începutul erupţiei au înregistrat cea mai înaltă activitate energetică de până în prezent, vineri după-amiază”, au mentionat serviciile pentru situatii de urgenta intr-un comunicat.

Operatorul aeroportuar spaniol Aena a anunta ca aeroportul de pe insula a fost inchis “Aeroportul La Palma este nefuncţional din cauza acumulării de cenuşă. Activităţile de curăţare au început, însă situaţia se poate schimba în orice moment”, a mentionat acesta.

La Palma are o populatie de peste 83.00de locuitori iar pana in acest moment 5000 de persoane au fost evacuate.  Raul de lava are o inaltime de 15 metri a inghitit locuintele din satul El Pasi dar si portiuni de drumuri. Nivelul de urgenta este ridicat la rosu si afecteaza municipalitatile din Tazacorte, El Paso, Fuencaliente, Mazi si Los Llanos de Aridane.

Lava curge din opt puncte diferite iar eruptia a crea doua fisuri care sunt la 200 de metri distanta. „Lava se deplasează spre coastă și daunele vor fi semnificative”, a declarat premierul regional al Insulelor Canare, Angel Victor Torres. Acesta a mai spus  „Totul arată că nu există noi puncte de erupție”.  „Pot exista și alte fisuri, dar siguranța cetățenilor este garantată.”

Vulcanul Cumbre Vieja este aflat sub stricta supraveghere de cateva zile. Acesta a erupt in cursul zilei de duminica pentru prima data in ultimii 50 de ani.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns