Stiri Internationale de ultima ora

Va fi haos in SUA ?

Expertii din domeniul sanatatii ii avertizeaza pe americani ca urmeaza saptamani de haos, pe fondul cresterii explozive a cazurilor COVID, in special a mutatiei Omicron. Vor fi afectate spitalele, scolile si alte sectoare din viata de zi cu zi, afirma expertii americani.

Autoritatile federale au anuntat noi avertismente de calatorie si le-au cerut americanilor – vaccinati sau nu – sa nu mai plece in croziere. Asta dupa ce la bordul mai multor vase de croaziera au fost descoperite adevarate focare de COVID, in pofida faptului ca erau numai vaccinati la bord.

In plus, autoritatile federale se pregatesc sa autorizeze doze booster pentru copiii de 12-15 ani.

Numar record de cazuri : “o furtuna virala”

Pentru a doua zi consecutiv, SUA au inregistrat un numar record de infectari : peste 290.000 pe zi. Spitalizarile au crescut cu aproape 30 la suta in mai multe state americane.

“Vor creste atat de mult cazurile, incat ne va fi greu sa ne ducem in continuare viata de zi cu zi. Luna viitoare se va produce o furtuna virala. Intreaga societate va fi supusa presiunilor” – a declarat dr. Michael Osterholm, expert in boli infectioase la Universitatea din Minnesota.

Cercetatorii americani au aratat ca, potrivit informatiilor de pana acum, mutatia Omicron pare mai putin severa, dar insista in continuare pe vaccinare, masti si distantare fizica.

Bâlbele administratiei Biden

Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor – CDC – anuntase ca trei sferturi din noile cazuri sunt cu mutatia Omicron. La doar doua zile, CDC a revenit si a inversat, pur si simplu, proportia: 30 la suta infectari cu Omicron si 70 la suta cu Delta, varianta mai agresiva. Exista voci in presa americana de nisa care afirma ca inversarea raportului Omicron/Delta a fost dictata direct de la Casa Alba, pentru ca americanii ar fi tentati sa nu se mai vaccineze si sa nu-si mai faca doza booster daca afla ca Omicron a devenit dominanta. Potrivit studiilor, mutatia Omicron provoaca imbolnaviri mai usoare, intrucat sunt mai putine cazurile in care virusul coboara in plamani.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns