Stiri din Sport de ultima ora

Vaccinati sau nu, jucatorii din Liga 1 si Liga 2 vor fi testati cu 48 de ore inaintea meciurilor

In Franta a intrat in vigoare un nou protocol sanitar care ii vizeaza pe fotbalisti. Acestia vor fi testati cu 48 de ore inainte de meci. Masura vizeaza Liga 1 si Liga 2.

Protocolul a fost decis de Liga de Fotbal Profesionist si va avea drept urmare testarea sistematica inaintea fiecarui meci.

Pe fondul exploziei de cazuri COVID cu care se confrunta Franta, in pofida acoperirii vaccinale mari, Liga de Fotbal Profesionist (LFP) a anuntat intrarea in vigoare a unui nou protocol sanitar pentru cluburile profesioniste de Liga 1 si Liga 2.

Indiferent daca sunt vaccinati sau nu, toti jucatorii vor fi obligatoriu testati cu 48 de ore inainte de fiecare meci. Pana acum, doar jucatorii nevaccinati erau testati.

Fotbalistii vaccinati cu schema completa, dar depistati pozitiv vor intra in izolare 7 zile. Recent, Franta a redus perioada de izolare de la 10 la 7 zile pentru toti pozitivii vaccinati. Daca dupa cinci zile, fotbalistii prezinta un PCR negativ, izolarea se suspenda si ei pot participa din nou la antrenamente.

Limitarea numarului de spectatori

In plus, protocolul prevede ca timp de trei saptamani de-acum inainte, stadioanele vor putea primi doar 5000 de spectatori.

Franta,  aproape 300.000 de cazuri in 24 de ore

Francezii se confrunta cu o crestere fara precedent a numarului de imbolnaviri COVID. In ultimele 24 de ore, s-au inregistrat 271.686 de noi infectari. Mutatia Omicron este predominanta in Hexagon. Franta e tara europeana cea mai lovita de pandemie, in acest moment. Numarul deceselor a ajuns la 293 pe zi.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns