Stiri din Sport de ultima ora

Razboiul a ajuns si in lumea sportului

Rand pe rand, asociatiile sportive internationale interzic participarea rusilor la competitii din cauza invaziei in Ucraina.

Comitetul International Olimpic recomanda federatiilor sa nu dea voie sportivilor din Rusia si din Belarus sa participe la competitii, in contextul razboiului din Ucraina.

CIO motiveaza aceasta recomandare prin faptul ca, daca sportivii ucrainieni nu pot participa, fiindca nu pot parasi tara din motive de razboi, nu e etic ca prezenta celor din Rusia sau din Belarus sa fie permisa.

“Miscarea Olimpica e unita in misiunea sa de a contribui la pace prin sport si de a unifica lumea intr-o competitie a pacii, dincolo de orice diferend politic” – afirma CIO.

FIFA si UEFA izoleaza Rusia

Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) si Federatia Europeana de Fotbal (UEFA) au anuntat suspendarea cluburilor si echipelor nationale din Rusia din competitiile internationale ”pana la noi ordine”. Astfel, Rusia e data afara de la Cupa Mondiala 2022. Rusia urma sa joace in aceasta luna un baraj cu Polonia in primul tur, insa federatia poloneza a refuzat sa dispute acest meci cu nationala Rusiei, dupa invazia din Ucraina. UEFA a renuntat la contractul de sponsorizare cu gigantul rus Gazprom, cu care colabora de 10 ani. Contractul era in valoare de 40 de milioane de euro anual. Spartak Moscova, ultima echipa ruseasca ramasa in cupele europene, a fost exclusa din Europa League.

Federatia de tenis din Ucraina cere Federatiei Internationale de Tenis sa expulzeze imediat Rusia si Belarus din randurile sale. Jucatoarea ucraineana de tenis Elina Svitolina refuza sa joace meciul din  prima runda a turneului WTA 250 de la Monterrey (Mexic), contra rusoaicei Anastasia Potapova, daca organizatiile din tenisul mondial nu vor urma recomandarile Comitetul International Olimpic. CIO a decis ca steagurile Rusiei si Belarus sa nu fie desfasurate la evenimentele sportive internationale. Svitolina spune ca nu va juca decat daca Potapova va evolua ca sportiv neutru, fara simboluri nationale, drapel sau imnuri.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns