Guvernul Marii Britanii l-a sanctionat pe Roman Abramovici
Stiri din Sport de ultima ora

Guvernul Marii Britanii l-a sanctionat pe Roman Abramovici

Roman Abramovici este proprietarul echipei de fotbal FC Chelsea si este unul dintre cei sapte oligarhi sanctionati de guvernul Marii Britanii.

Marea Britanie a impus inghetarea activelor pentru sapte oameni de afaceri rusi: roman Abramovici, igor Sechin, Oleg Deripaska si Dmitri Lebedev.

Ce a declarat premierul Boris Johnson?

„Sancțiunile de astăzi sunt cel mai recent pas în sprijinul de neclintit al Regatului Unit pentru poporul ucrainean. Vom fi nemiloși în urmărirea celor care permit uciderea civililor, distrugerea spitalelor și ocuparea ilegală a aliaților suverani”, a spus Boris Johnson.

Abramovici in varsta de 55 de ani are legaturi stranse cu presedintele rus Vladimir Putin dar acesta a negat toate astea. Acesta are o avere neta care este estimate la 9,4 miliarde de lire sterline.

Roman Abramovici a anuntat ca vinde clubul dup ace sanctiunile occidentale impotriva Rusiei au inceput sa puna o presiune pe economia ruseasca.

Oligarhul rus a spus ca aceasta decizie a fost una destul de dificila. „Am luat mereu decizii ținând cont de interesele clubului. În actuala situație, am decis, prin urmare, să vând clubul. Cred că acest lucru este în interesul clubului, fanilor, angajaților, dar și sponsorilor și partenerilor.

Vânzarea nu se va face rapid, dar va urma procedurile legale. Nu voi cere plătirea împrumuturilor” a spus acesta.

Roman Abramovici a pus la vanzarea clubul Chelsea pe data de 2 martie. Omul de afaceri a negat intotdeauna orice legatura politica actuala cu elita conducatoare a Rusiei.

„Sancţiunile de astăzi au, evident, un impact direct asupra clubului Chelsea şi a suporterilor săi. Am muncit din greu pentru a ne asigura că clubul şi jocul naţional să nu fie lezate inutil de aceste sancţiuni importante. Pentru a ne asigura că acest club poate continua să concureze şi să funcţioneze, vom elibera o licenţă specială”, a declarat secretarul de stat pentru Cultura, Media si Sport Nadine Dorries.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns