Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura la nivel global si nu de multe ori acesta este promovat ca avand o serie de beneficii, precum: stimulent pentru pierderea in greutate, stimulent pentru dezintoxicare și alte aspecte care privesc sanatatea si nu au fost dovedite de expertii in domeniul medical.
Adevarul este ca folosim termenul de „ceai” pentru a ne referi la orice tip de infuzie, dar din punct de vedere tehnic, ceaiul provine doar din planta Camellia Sinensis, cum sunt ceaiurile din plante si condimente Yogi Tea. Din aceasta planta se pot extrage 6 tipuri diferite de ceai, anume: ceai negru, ceai galben, ceai verde, ceai alb, Oolong și Pu-erh.
In continuare iti vom prezenta 5 ceaiuri din plante indicate pentru starea ta de bine:
Rezumat:
1. Ceai de musetel
Ceaiul de musetel este unul dintre cele mai utilizate tipuri de ceai datorita efectelor sale dovedite asupra calmarii starilor tensionante si nervoase si ameliorarii stresului si anxietatii. Pe scurt, ceaiul de musetel este considerat un sedativ natural care ajuta organismul si mintea sa se linisteasca in momente de dezechilibru.
Specialistii in domeniul plantelor sunt de parere ca ceaiul de musetel poate fi un remediu pentru persoanele care sufera de insomnii, imbunatatind treptat comportamentul de somn.
2. Ceai de ghimbir
Chiar daca nu tuturor le face placere sa consume ghimbir din cauza gustului usor intepator, ceaiul de ghimbir este unul dintre cele mai importante bauturi de zi cu zi daca vrei sa iti pastrezi corpul sanatos si vital.
Ghimbirul este bogat in fitonutrienti si antioxidanti, avand proprietati care lupta impotriva dezvoltarii cancerului in organism, caracteristici antiinflamatorii și de imbunatatire a sistemului imunitar.
3. Ceai de hibiscus
Ceaiul de hibiscus este conceput din florile colorate ale plantei de hibiscus si are beneficii mai puternice asupra starii de bine daca este consumat in forma lui naturala si nu in pliculetele pentru infuzie. Pe langa aspectul estetic si gustul usor dulceag, ceaiul de hibiscus are proprietati sanatoase si anume: este antiinflamator, antiviral si are un efect pozitiv asupra hipertensiunii arteriale.
4. Ceai din floarea pasiunii
Pentru conceperea ceaiului sunt utilizate atat frunzele si florile, cat si tulpinile din planta de floarea pasiunii. Acest tip de ceai este consumat in mod traditional pentru a calma anxietatea si pentru a imbunatati comportamentul de somn, iar studiile stiintifice au inceput sa sprijine cu dovezi palpabile utilizarile ceaiului din floarea pasiunii.
Un alt studiu a constatat ca floarea pasiunii a ajutat la ameliorarea simptomelor mentale provocate de sevrajul de opioid, cum ar fi anxietatea, iritabilitatea si agitatia.
5. Ceaiul de lavanda
Lavanda a fost folosita ca planta medicinala din cele mai vechi timpuri, iar proprietatile terapeutice si de relaxare ale uleiului extras din lavanda erau folosite pentru tratarea episoadelor psihotice si maniacale in medicina budista si tibetana. In Europa si America, lavanda este utilizata pentru combatarea anxietatii si a insomniei, inducand o stare de bine generala in organism.
Daca vrei sa ai o viata echilibrata si sa-ti conectezi spiritul interior cu cel exterior, este indicat sa bei cel putin o cana de ceai in fiecare zi. In plus, permite-ti sa ai un moment meditativ si sa te indepartezi de situatiile stresante din viata ta.