Stiri Internationale de ultima ora

50 de persoane din Venezuela au fost retinute in timp ce incercau sa jefuiasca un supermarket

50 de persoane din Venezuela au incercat sa jefuiasca un supermarket din Caracas.  Venezuela este intr-o stare critica deoarece se confrunta cu o pana masiva de electricitate si cu probleme serioase economice. Aceasta tentativa de jaf a avut loc in cursul zilei de duminica intr-un cartier sarac.

Totul s-a petrecut in ritm alert cand mai multe persoane au aruncat cu pietre in ferestrele magazinului deoarece incercau sa patrunda in interior. Fortele de ordine au intervenit cu succes si au reusit sa retina zeci de suspecti.

Deoarece Venezuela se confrunta de mai multe zile cu o grava pana de curent marea majoritate a magazinelor din Caracas au fost inchise. Totodata guvernul a decretat ca ziua de luni 11 martie sa fie zi libera in conditiile in care sunt in continuare probleme cu electricitatea.

Venezuela a ramas fara electricitate inca din dupa-amiaza zilei de joi. Eforturile pentru remedierea situatiei progreseaza lent. Spitalele au fost cele mai afectate de aceasta pana de curent, fiind necesar sa isi foloseasca generatoarele pentru situatii de urgenta. Aceasta pana de curent a cauzat decesul pentru cel putin 13 persoane.

Citeste  Papa Francis s-a angajat la taxe și impozite

Presedintele Venezuelei Nicolas Maduro a acuzat Statele Unite de aceasta situatie neplacuta , specificand ca ar fi un “atac cibernetic international”.  Departamentul de Stat de la Washington a respins vehement acuzatiile.

Venezuela se confrunta cu probleme econimice grave de o perioada de timp. Acestea sunt cauzate de inflatia galopanta si de scaderea pretului petrolului. Sute de manifestanti au murit in cadrul protestelor efectuate fata de regimul presedintelui Nicolas Maduro.

In cursul acestui an, in luna ianuarie Juan Guaido, seful Adunarii Nationale din Venezuela s-a autoproclamat presedinte interimar al tarii. Acesta l-a contestat oficial pe Maduro. Nicolas Maduro tocmai a inceput cel de-al doilea mandat de presedinte al Venezuelei. Zeci de mii de persoane continua sa protesteze si sa denunte fraudele electorale.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns