Stiri Internationale de ultima ora

Vreme rea in toata Europa

Ninge abundent in multe zone, iar Spania, Portugalia, Croatia si Turcia se confrunta cu inundatii. Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Republica Franceza ca pentru 33 de departamente din nordul tarii, inclusiv zona capitalei, Paris, a fost emis cod portocaliu de zapada si polei.

Sunt perturbari ale traficului aerian la plecarile si sosirile de pe aeroporturile Charles de Gaulle si Orly din Paris.

Meteorologii francezi avertizeaza ca in Hexagon urmeaza ninsori abundente si ger. In zonele montane s-ar putea inregistra minus 11 grade. Autoritatile din Paris au trecut la planul special pentru oamenii strazii. Astfel, tinand cont de temperaturile de inghet care urmeaza, centrele de noapte vor ramane deschise mai multe ore pe zi, nu doar noaptea.

Peninsula Iberica se confrunta cu inundatii de proportii

Aproape toata Portugalia e sub cod portocaliu de ploi si inundatii, iar in capitala Lisabona e cod rosu. Ploua neincetat, iar strazile si soselele au devenit impracticabile. Sunt mii de case si magazine inundate in toate marile orase portugheze. Oamenii sunt sfatuiti sa nu iasa din casa si, mai ales, sa nu plece cu masina, pentru ca strazile si soselele sunt acoperite de apa. Si provincia spaniola Extremadura se confrunta cu ploi si inundatii. Echipele de interventie actioneaza non-stop pentru a-i salva e soferii surprinsi pe drum de suvoaiele de apa revarsata. Au avut loc inundatii soldate cu importante pagube materiale si in Croatia si Turcia.

In Marea Britanie, iarna a venit in forta. A nins mult, iar temperaturile au scazut neobisnuit de mult. S-a format gheata pe sosele, sinele de tren au inghetat, s-a intrerupt curentul in mii de localitati din regat.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns