Stiri Internationale de ultima ora

Explozii de bucurie in strada, dupa ce Franta a inscris in Constitutie dreptul la avort

Franta este singura tara din lume care a introdus in Constitutie dreptul la avort. Deputatii si senatorii reuniti intr-o sesiune extraordinara la Palatul Versailles au votat aceasta decizie istorica. 780 de parlamentari au votat pentru iar 72 impotriva.

Avortul este sustinut de aproape toate fortele politice franceze si e legal, in Franta, din 1975. Insa dreptul la intreruperea sarcinii a fost introdus in constitutie pentru a proteja femeile de eventuale derapaje pe viitor. Exista un precedent: Iugoslavia, in constitutia sa din 1974, de asemenea prevedea dreptul la avort. Serbia duce mai departe aceasta idee, dar mai nuantat. In constitutia Serbiei scrie ca oricine are dreptul sa decida in privinta nasterii copilului.

In ultimii ani, dreptul la avort a fost serios restrictionat in Statele Unite, Ungaria si Polonia.

Acest vot istoric din parlamentul francez a fost salutat cu ovaţii, inclusiv in strada. In toate marile orase din Franta au avut loc explozii de bucurie.

“Inscrierea dreptului la avort in constitutie e o modalitate de a uni impotriva conservatorilor si a reactionarilor” – a declarat Christopher Weissberg, parlamentar din partidul presedintelui Emmanuel Macron.

Nemultumiri la Vatican

Imeidat dupa vot, Vaticanul şi-a reiterat opoziţia fata de orice drept ce suprima o viaţă umană.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!