Stiri Internationale de ultima ora

Tornadele fac prapad in SUA: zeci de morti si pagube imense

Mai multe state americane s-au confruntat cu un adevarat lant de tornade; cel mai afectat este Kentucky, unde au avut loc, intr-o singura noapte, nu mai putin de patru tornade.

Sunt cel putin 50 de morti in Kentucky, iar numarul ranitilor a depasit 100. Cele mai multe pierderi de vieti omenesti au avut loc in Mayfield, vestul statului. Circa 110 oameni de muncitori erau in incinta unei fabrici de lumanari in momentul in care tornada a smuls acoperisul cladirii.

Vantul violent a dus la prabusirea partiala a fatadelor mai multor imobile, iar masinile din parcari au fost pur si simplu ingropate in caramizi. In Kentucky a fost declarata starea de urgenta; aproape 100 de mii de gospodarii au ramas fara curent electric.

Tragedie la un depozit Amazon

In statul Illinois, acoperisul unui depozit Amazon s-a prabusit partial, iar echipele de interventie cauta supravietuitori printre daramaturi. Sansele de a gasi oameni in viata scad cu fiecare ora. Acoperisul s-a desprins ca o hartie de scheletul de metal al cladirii – povestesc martorii.  Sotia unuia dintre muncitori a povestit ca a stat la telefon cu sotul, in apel video, minute in sir. Barbatul se afla intr-unul dintre camioanele de transport. “I-am spus sa sara din camion si sa se adaposteasca. Am vazut cu ochii mei cum zburau prin aer bucati din cladire” – spune femeia. Ea a plecat imediat spre depozit, dar inca nu si-a gasit sotul.  

In Arkansas, cel putin doi varstnici au murit dupa ce vantul puternic a desprins acoperisul unui camin de batrani. Alti patru varstnici au fost raniti. In camin se aflau cateva zeci de persoane in momentul in care a lovit tornada.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns