Stiri Internationale de ultima ora

Spania : explozie de noi cazuri COVID

Spaniolii au doborat orice record national privind numarul de noi infectari: vineri, Ministerul Sanatatii de la Madrid a anuntat peste 40.000 de noi cazuri in ultimele 24 de ore.

De cateva zile, spaniolii se imbolnavesc pe capete. Joi – 36.000 de noi cazuri, iar vineri peste 40.000. La nivelul intregii tari, o treime din paturile de la Terapie Intensiva sunt ocupate de bolnavi de coronavirus. In unele zone (Valencia, La Rioja si Catalonia) jumatate din paturile de la ATI sunt cu pacienti COVID. Numarul mortilor, intr-o singura zi, a fost de 235. Si numarul de infectari la suta de mii de locuitori e in crestere. Media, la nivel national, e de 575 de bolnavi la suta de mii de locuitori.

Mai multe regiuni au trecut la inasprirea restrictiilor. La Madrid, interdictia de circulatie pe timpul noptii incepe la orele 23. Pana acum, incepea la miezul noptii. Capitala regatului Spaniei are cele mai permisive masuri anti-COVID. Sunt multe recomandari, dar putine restrictii. Barurile, restaurantele si cafenelele sunt in continuare deschise, chiar daca numarul permis de clienti e  mai mic.

Guvernele regionale vor restrictii si mai dure, insa cabinetul de la Madrid nu e de acord.

Din cauza pandemiei, alegerile extrem de delicate din Catalonia au fost amanate. Urmau sa aiba loc acum, dar au fost amanate pentru sfarsitul lunii mai. In 2017, Catalonia a fost scena unei tentative de secesiune.

La nivelul planetei, pana pe 16 ianuarie, numarul imbolnavirilor de COVID, de la inceputul pandemiei, era de aproape 94 de milioane, iar cel al deceselor a depasit cifra de 2 milioane de oameni.

Miriam

sursa foto: Anadolu Agency

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns