Scolile se vor redeschide de pe data de 8 februarie
Stiri Actuale de ultima ora

Scolile se vor redeschide de pe data de 8 februarie

Klaus Iohannis a avut o intalnire cu membrii Guvernului la Palatul Cotroceni unde au discutat despre deschiderea scolilor. Acesta a declarat ca in urma discutiilor avute scolile se vor redeschide incepand cu data de 8 februarie.

   Iata ce a mentionat Klaus Iohannis

„Am avut până adineauri o discuție foarte importantă. Tema discuției a constat în „deschidem sau nu deschidem” școlile pentru învățământul față în față. Pot să vă comunic că am ajuns în unaminitate la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul doi, adică din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluțiile în ultimele săptămâni.” a declarat acesta.

Tot Klaus Iohannis a spus ca marea majoritate a scolilor se vor redeschise. Mai exact vor exista trei scenarii dupa cum urmeaza:

Scenariul verde – inseamna ca toate scolile se vor deschide

Scenariul galben – copii care merg in continuare la scoala, la gradinita sunt copii din clase 1 –  si copii din ciclurile terminale precum clasa a -8- a si cei din clasa a -12-a. In cazul in care localitatea intra in scenariul rosu copii vor continua pentru un timp sa mearga la scoala sau la gradinita.

Scenariul rosu – in cazul scenariului rosu copii vor merge in continuare la scoala si la gradinita, astfel vor proceda si copii din clasele primare. Daca rata de infectare va depasi 6 la mia de locuitori atunci scolile se vor inchide.

Klaus Iohannis a mai mentionat ca in privinta universitatilor lucrurile vor sta putin diferit, si anume „Având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități.” a mentionat acesta.

Klaus Iohannis a mai tinut sa precizeze ca toate astea vor deveni realitate doar daca situatia pandemiei nu se va inrautati. Cu toate astea nu este nimic concret, urmand sa se verfice care este evolutie situatiei pandemice in zilele urmatoare.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns