Stiri Justitie de ultima ora

Falsa psiholoaga, in arest la domiciliu

Sorinela Paraschiv a prezentat acte false de studii si, pe 1 februarie, 2011, a fost angajata la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste ca psiholog, decsi nu are studiile si pregatirea necesare.

Parchetul General ceruse arestarea preventiva a femeii, dar judecatoria Sectorului 5 a respins aceasta cerere. Ea ramane in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.

Sorinela Paraschiv a fost casatorita cu fostului sef al IPJ Dambovita, Sorin Paun. Timp de 20 de ani a profesat ca psiholog la Spitalul Judetean Targoviste pe baza unei diplome false.

Instanta a decis ca femeia nu are voie sa paraseasca imobilul in care locuieste decat cu permisiunea organelor judiciare. In plus, i s-a interzis sa ia legatura cu reprezentanti ai Spitalului Judetean Targoviste. Decizia judecatoriei Sectorului 5 nu este definitiva.   Ea a fost retinuta de procurori pentru savarsirea infractiunii de inselaciune si exercitarea fara drept a unei profesii sau activitati. Sorinela Paraschiv a indus si mentinut in eroare Spitalul de Specialitate Manastirea Dealu, reorganizat incepand cu data de 01.02.2011 in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste, cu ocazia incheierii unui contract individual de munca in functia de psiholog cu norma intreaga, dar si pe parcursul derularii lui cu ocazia incheierii unui numar de 18 acte aditionale, din 2008 pana in 2018.

Femeia a depus la dosarul de angajare documente de studii false. E vorba de adeverinta de la Universitatea Hyperion, potrivit careia e absolventa si licentiata a acestei facultati, dar si de un atestat de libera practica, document ce are antetul Colegiului Psihologilor din Romania.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns