11 persoane au murit in cutremurul din Albania
Stiri Internationale de ultima ora

11 persoane au murit in cutremurul din Albania

11 persoane au murit in urma cutremurului devastator care a avut loc in Albania in aceasta dimineata.  Peste 325 de persoane au fot ranite. Cutremurul a avut o magnitudine de 6.4 grade in cursul zilei de azi. Bilantul realizat arata ca sunt 15 morti si 325 de raniti insa autoritatile se asteapta ca numarul acestora sa creasca dat fiind faptul ca sunt foarte multe persoane prinse sub daramaturi.

MAE a anuntat ca nu exista niciun roman prins sub daramaturile cauzate de cutremur.

„Ambasada Româniiei la Tirana a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu proivire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate în urma cutremurului produs la data de 26 noiembrie 2019, în apropierea orașului Durres, Republica Albania. Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, se arata intr-un comunicat MAE.

Update ora 11:24 – Raed Arafat a anuntat ca Romania va trimite o echipa de salvare in Albania formata din 52 de romani care vor ajuta la cautarea oamenilor prinsi sub daramaturi in urma cutremurului.

Update ora 13:07 – CNN a anuntat ca 11 persoane au murit in urma cutremurului si ca alte 325 au fost ranite.

Update 14:53 – bilantul cutremurului a ajuns  la  15 morti si 625 de raniti. Zeci de persoane au fost scoase de sub daramaturi.

Cutremurul din Albania s-a produs la ora locala 03:54 , ora Romaniei 04:54 in vestul Albaniei. Acesta a avut loc la o adancime de 30 de kilometri. Seismul a avut loc la 10 kilometri de nord de localitatea Durres si la 44 de kilomtri de veste de Tirana.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns