Stiri Internationale de ultima ora

Primele arestari in cadrul exploziei din Beirut care seama mai mult cu un atentat

Explozia din Beirut a fost cauzata de aproximativ de 2750 de tone de nitrat de amoniu care erau stocate in depozitul portului. “Este inadmisibil ca o încărcătură de nitrat de amoniu, estimată la 2.750 tone, să fie prezentă de şase ani într-un depozit fără măsuri de precauţie”,  a declarat premierul Hassan Diab.

Ce au insemnat cele doua explozii

Cele doua explozii au avut loc in cursul zilei de marti si au distrus cartiere intregi in capitala Libanului. “Este inacceptabil şi nu putem să păstrăm tăcerea în această problemă”, a mai mentionat seful executivului libanez.

“Nu vom cunoaşte liniştea până când nu vom găsi persoana responsabilă pentru ceea ce s-a întâmplat ca să dea socoteală”, a mai promis premierul. Bineinteles ca nu a trecut mult timp si cel putin 16 persoane responsabile cu portul din Beirut si a autoritatilo vamale au fost arestate. Mai exact este vorba de  ”responsabili ai consiliului de administraţie al portului din Beirut şi ai administraţiei vamale, precum şi de responsabili pentru lucrările de întreţinere şi de cei care au efectuat lucrări în hangarul numărul 12”, a mentionat procurorul militar Fadi Akiki.

Cele doua explozii s-au soldat cu cel putin 137 de decese si cu 5.000 de raniti. In continuare sunt foarte multe persoane date disparute

Presedintele Donald Trump este de parere ca aceasta explozie “seamănă cu un atentat teribil”.

“M-am întâlnit cu generalii noştri şi se pare că nu a fost un accident industrial. Se pare, în opinia lor, că a fost un atac. A fost un fel de bombă”,  a declarat presedintele american. Mai mult de atat liderul de la Casa Alba a mai mentionat “Statele Unite sunt pregătite să sprijine Libanul”. “Vom fi acolo să ajutăm. Pare un atac teribil”.

Seful diplomatiei americane Mike Pompeo a declarat ca SUA “supraveghează situaţia şi sunt gata să furnizeze asistenţă poporului libanez care îşi revine din această tragedie oribilă”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns