Stiri Internationale de ultima ora

Viaţă tot mai grea pentru nevaccinati

Peste tot in Europa, nevaccinatii au o viata tot mai plina de restrictii. In Germania si Italia, certificatul COVID – care atesta vaccinarea, testarea sau trecerea prin boala – a fost impus chiar si in transportul in comun, deci oamenii au dificultati sa ajunga la serviciu.

In Germania a intrat in vigoare asa-numita Lege impotriva infectiilor. Toti angajatii trebuie sa prezinte certificatul COVID la locul de munca. De asemenea, pentru a calatori cu transportul in comun, e nevoie de certificat COVID in Germania.

Italia, de asemenea, a anuntat ca, incepand cu 6 decembrie, nevaccinatii ca nu vor mai avea acces aproape nicaieri, nici macar cu test.  Guvernul italian a aprobat asa-numitul “super certificat verde.” Acesta va fi emis doar celor vaccinati sau celor trecuti prin boala si va fi valabil pentru activitati sociale, culturale si sportive, chiar si in zonele in care numarul cazurilor COVID e scazut. Nu va fi insa cerut la locul de munca. La serviciu, italienii nevaccinati pot – deocamdata – sa mearga cu test. Indiferent de rata de infectare, magazinele raman deschise, evenimentele culturale vor avea loc, insa accesul se va face doar pe baza “super certificatului verde”, adica doar vaccinatii sau cei care au avut COVID vor putea intra.

Citeste  6 luni de razboi in Ucraina

Tot mai multe demersuri pentru vaccinarea obligatorie

Austria a dat tonul, prin vaccinarea obligatorie de la 1 februrarie, iar acum mai multe tari europene evoca aceasta posibilitate. Premierul Cehiei, Andrej Babis, a cerut ministerului Sanatatii un set de propuneri pentru instituirea vaccinarii obligatorii in cateva domenii de activitate. Cehia este grav lovita de actualul val pandemic: in 24 de ore s-au inregistrat peste 25 de mii de cazuri. Si in Germania e tot mai conturata discutia despre vaccinarea obligatorie si, in afara unor partide mici, toate formatiunile din noul guvern par de acord.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *