Stiri de ultima ora din Politica

Marti, trei ceasuri rele pentru Dancila

Infranta umilitor in alegerile prezidentiale, Viorica Dancila, demisioneaza astazi de la sefia PSD. Fosta prezidentiabila s-a lasat greu si a fost nevoie de opt ore de discutii si negocieri pentru a o convinge sa plece onorabil. Conducerea partidului va fi preluata interimar de Marcel Ciolacu, presedintele Camerei si unul din artizantii loviturii anti-Dancila.

In cursul serii are loc sedinta Comitetului Executiv al PSD, iar Dancila ar urma sa-si anunte demisia. Initial, “Veve” nu a vrut sa plece din fruntea pesedistilor, cu argumentul ca scorul pe care l-a obtinut duminica la prezidentiale este totusi unul bun comparativ cu prestatia partidului la alegerile europarlamentare din 26 mai. Dupa aproape opt ore de discutii foarte animate, purtate in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, Dancila ar fi acceptat sa renunta la sefia partidului, dar a pus o serie de conditii, cu care, in cele din urma, pesedistii implicati in puci ar fi fost de acord. Astfel, Dancila ar urma sa primeasca  cel putin trei premii de consolare: un loc eligibil pe listele PSD pentru alegerile parlamentare din toamna viitoare, un post in structurile de conducere ale organizatiei de femei si postul de presedinte PSD Teleorman.

Ciolacu, interimar la sefia PSD

Marcel Ciolacu va fi cel mai probabil noul lider PSD, dar numai interimar, pana la convocarea congresului extraordinar. “Vreau sa ii rog pe colegii mei sa se gandeasca la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Ramanem o echipa, ramanem impreuna, asa cum am facut-o intotdeauna in momente mai complicate. PSD este in continuare un partid puternic” – a scris Ciolacu pe Facebook.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns