Stiri Internationale de ultima ora

Emailurile de multumire polueaza – afirma “celebrii” cercetatori britanici

Un studiu realizat de OVO Energy Fund din Marea Britanie a ajuns la concluzia ca mesajele email in care doar multumim cuiva pentru o informatie sau un serviciu facut polueaza degeaba.

Cei de la OVO spun ca in fiecare zi, in Marea Britanie, sunt trimise 64 de milioane de emailuri inutile.

“Gandeste inainte sa multumesti” (think before you thank)

Asa suna indemnul specialistilor de la OVO Energy Fund, care sustin ca, din cauza trimiterii emailurilor de multumire, Marea Britanie polueaza si daca oamenii renunta la aceste mesaje, in care doar multumesc cuiva de la serviciu, s-ar reduce amprenta de carbon. “Multumesc” devine astfel o politete absolut inutila, in ochii britanicilor de la Ovo. “Cere OVO oamenilor sa fie nepoliticosi ? Categoric, nu” – a declarat Mike Berners-Lee, expert in poluare la Universitatea Lancaster, care a coordonat studiul. El spune ca decat sa trimitem un email de multumire unei persoane care e la trei metri de noi, mai bine ne ridicam de la computer si mergem sa-i multumim verbal.

Citeste  Au fugit până și hoții din România!

Specialistii au facut si calcule si au ajuns la concluzia ca, daca fiecare adult isi reduce cu unul numarul de emailuri trimise zilnic, Marea Britanie si-ar putea reduce amprenta de carbon cu 16.433 de tone, echivalentul a 81.000 de zboruri Londra-Madrid.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *