Stiri Internationale de ultima ora

Tensiuni intre India si Pakistan. Un nou razboi ar putea sa inceapa.

Tensiunile intre India si Pakistan se tot intensifica. Pe zi ce trece apar tot mai multe scandaluri iar razboiul nu este departe. India ameninta sa raspunda Pakistanului iar actiunile celor doua state ar putea crea un mare conflict.

Din ultimele stiri iese ca mai putin de 300 de sustinatori pakistanezi ai gruparii Jaish-e-Mohammad au fost ucisi in urma unor raiduri aeriene efectuate de aviatia militara Indiana.

Conform platformei GlobalFirePower  India are 1.3 milioane de cadre active si 2,8 milioane de cadre în rezerva. Pakistanul detine 637.000 de cadre militate active si 282.000 in reverza. Totodata India are un buget de 47 miliarde de dolari iar Pakistanul are doar 7 miliarde de dolari. Drept urmare , India ar avea toate sansele sa castige acest razboi.

O alta informatie importanta este ca India ar putea mobiliza 483.6 milioane de oameni pe cand Pakistanul doar 75.3 de milioane.

In ceea ce privesc masinile de razboi, India detine controlul. Aceasta are 2.185 de aeronave dintre care 804 sunt avioane de atac iar 590 sunt interceptoare, pe plan terestru detine 4.426 de tancuri si 3.147 de vehicule de razboi blindate. In domeniul naval mai are 295 de nave dintre care un port-avion, 16 submarine, 14 fregate si 11 distrugatoare.

Citeste  40 de persoane au fost ucise in urma atacurilor de la moschei din Noua Zeelanda.

Pakistanul in schimb detine 1.281 de aeronave dintre care 320 sunt avioane de lupta, 320 de interceptoare. In sectorul terestru are 2.182 de tancuri, 2.604 de vehicule blindate. Pe plan naval statul pakistanez are 197 de nave, dintre toate acestea doar cinci fregate. Nu are port-avion sau distrugatoare deci sansele pentru ei sunt destul de mici.

Pakistanul a confirmat ca a doborat doua avioana de lupa indiene in spatiu aerian Pakistan. Conflictul dintre cele doua state este tot mai aprins si plin de lovituri surpriza.  Tensiunile dintre aceste doua state sunt puternice.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *