Stiri Actuale de ultima ora

Taximetristii protesteaza in Bucuresti. Romanii nu vor sa renunte la Uber.

Astazi 28 februarie taximetristii anunta noi proteste in Bucuresti. Cu toate astea acestia nu au castig de cauza in ceea ce priveste Ordonanta de Urgenta promisa de Guvern care modifica legea taximetriei. In urma realizarii unui sondaj de IRES s-a ajuns la concluzia ca 77% din oamenii cred ca ar trebui sa permita Uberului sa functioneze asa cum a facut-o pana acum.

Vasila Stafanescu, presedinte COTAR a declarat “Am decis sa amanam protestul doua saptamani. Asteptam publicarea proiectului Legii taximetriei pe site-ul Ministerului Dezvoltarii, asa cum ni s-a promis”.

Vasile Stefanescu a sustinut ca doar o ordonanta de urgenta i-ar face pe taximetristi sa renunte la protest. Acesta a mai spsus ca 5.000 de masini din intreaga tara se vor aduna la Guvern si urmand sa ocupe Piata Victoriei si Bulevardul Kiseleff, pana la Casa Presei Libere.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc a mentionat ca “ Cred cu tărie că cea mai bună cale este dialogul și sunt absolut sigur că la toate problemele ridicate de dumneavoastră vom identifica rapid cele mai bune soluții, conform prevederilor legale. Dar, totodată, vă solicit, în calitatea dumneavoastră de reprezentanți ai patronatului din transportul rutier, ca firmele din acest domeniu să asigure nivelul corespunzător de siguranță și confort pentru pasageri “

Citeste  Excperții avertizează despre site-uri web suspecte

Taximetristii din Timisoara si-au lipit pe geamurile masinilor afise cu fel de fel de texte precum “Protest”, “Respectaţi legea”, “Stop pirateriei” sau “Taximetriştii sunt uniţi”. Acestia au protestat astazi in intervalul orar 10:00 – 13 :00. S-au adunat aproximativ 700 de masini intr-o parcare aflata langa stadionul “ Dan Paltinisanu” din Timisoara.

Purtatorul de cuvant al asociatiei Banat Taxi, Adrian Juganaru a delcarat “Suntem în jur de 700 de maşini autorizate taxi, care protestează împotriva pirateriei, transportului ilegal de persoane, fără autorizaţie. Adică acei ilegalişti, ca şi medicul fără autorizaţie, care pe noi ne bagă în faliment. Deci, nu este vorba de concurenţă, concurenţa este între două entităţi autorizate, este vorba de o concurenţă neloială, între o entitate autorizată şi o entitate neautorizată. Vrem să atragem atenţia autorităţilor, este un miting de avertisment astăzi şi mâine, căci dacă nu iau urgent măsuri, în 27 şi în 28 februarie vom merge toţi la Bucureşti, pentru că este inadmisibil ca într-o ţară membră a UE, cu o hotărâre clară a Curţii de Justiţie a UE, care statua clar că toţi care vor să facă transporturi sunt obligaţi să se supună legii ţării unde vor să opereze. Deci, chestia că eu sunt aplicaţie, că fac ride-sharing nu mai ţine. Dacă eşti transportator şi vinzi produsul taxi, trebuie să te autorizezi. Vrem să atragem atenţia că aşa nu se mai poate”.

Citeste  Sex si violenţă la TVR: un cunoscut comentator sportiv ar fi lovit o colega cu care, se pare, avea relatii intime
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *