Stiri Actuale de ultima ora

Mai stam 30 de zile in stare de alerta

Nu vor fi impuse noi restrictii, dar nici nu se pune problema vreunei relaxari a celor existente, din cauza avalansei de imbolnaviri cu care se confrunta Romania. Cele mai noi date de la autoritati arata ca in ultimele 24 de ore s-au confirmat pozitiv nu mai putin de 641 de cazuri.

Ramanem in starea de alerta pana pe 17 august, cel putin. Daca pana atunci, situatia nu se amelioreaza si vom avea in continuare sute de cazuri zilnic, sunt posibile si alte masuri.

”Dragi romani, vreau sa va spun trei lucruri: protejati-va, protejati-va si protejati si pe altii. Purtatul mastii, pastrarea distantei sunt metode sigure pentru a opri raspandirea acestei epidemii. Respectati normele”. Asa suna apelul lansat de presedintele Klaus Iohannis, cand a facut anuntul prelungirii starii de alerta.

Din cauza numarului mare de imbolnaviri, romanii nu mai sunt primiti in multe tari europene

In Ungaria, persoanele care vin din Romania trebuie sa aiba doua teste COVID negative, facute in ultimele 5 zile, la interval de 48 de ore. Cei care nu le au, sunt obligati sa intre in izolare/carantina. Daca la controlul medical de la frontiera se constata ca o persoana are simptome COVID, i se va interzice accesul in Ungaria.

In Grecia, la punctul de trecere Promachonas (la frontiera cu Bulgaria, singurul deschis) turistii trebuie sa prezinte un rezultat COVID negativ, nu mai vechi de 5 zile. Cine nu are testul facut, nu poate intra. Autoritatile din Austria  au decis oprirea tuturor zborurilor spre si dinspre Romania. Se vorbeste insa si despre alte tari care ar putea restrictiona drastic accesul celor veniti din Romania.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns