Stiri Actuale de ultima ora

Europa fierbe

Canicula parjoleste zone intinse din Europa, unde temperaturile urca la 40 de grade

Temperaturi de foc se inregistreaza in sudul Germaniei, estul Frantei, Elvetia, nordul Italiei,Spania şi Austria. Meteorologii avertizeaza ca in unele zone, la Paris, de exemplu, din cauza umiditatii populatia resimte temperaturi si mai mari – in loc de 40 de grade, se vor resimti cel putin 50. Varful caniculei va fi atins miercuri si joi, urmand ca spre sfarsitul saptamanii sa se racoreasca putin, dar vremea ramane deosebit de calda. Temperaturile minime, in cursul noptii, nu vor scadea sub 25 de grade.

Cei mai afectati sunt varstnicii

Medicii recomanda hidratare intensa si, pe cat posibil, varstnicii sa nu iasa din casa, mai ales la orele pranzului. In multe tari europene, piscinele si-au prelungit programul, parcurile si gradinile publice raman deschise peste noapte, astfel incat oamenii sa poata iesi sa se racoreasca.

In Franta au fost amanate unele examene

E plin sezon al examenelor in Franta, iar unele scoli au decis amanarea testelor de capacitate din cauza caldurii. Salile de examen au primit ventilatoare in plus, dar acolo unde conducerea scolii sau liceului a decis ca si asa e prea cald, iar copiii nu se pot concentra, ba chiar pot lesina de caldura, testele au fost amanate.

Valul de caldura care ii loveste pe europeni zilele acestea este cauzat de o masa de aer deosebit de cald, venita din nordul Africii.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns