Stiri Internationale de ultima ora

Temperaturi record in Europa care au provocat adevarate ravagii

 

In Europa s-au inregistrat temperaturi record in ultima perioada. Mai multe regiuni din Franta sunt sub cod rosu de canicula iar in unele zone ale acestei tari temperaturile pot ajunge si 45 de grade Celsius. Mai mult scoli din Franta au fost inchise din cauza temperaturilor ridicate.

Recordul temperaturiiin Franta a fost de 44.1 grade Celsius masurat in anul 2003 in momentul in care au decedat mai multe persoane.

In Germania, Franta, Polonia si Cehia au fost deja inregistrate noi recorduri de temperatura pentru luna iunie. In unele regiuni din Spania temperaturile vor ajunge la 43 de grade Celsius.

In Italia se estimeaza ca temperaturile vor depasi 40 de grade Celsius in special in zonele nordice si centrale.  In localitatea germana Coschen s-au inregistrat miercuri 38.6  grade Celsius un record pentru luna iunie.

Mai multe tari din Europa sunt afectate de un val de caldura record iar temperaturile pot creste si mai mult in zilele urmatoare. Valul de caldura provine din regiunea Sahara si se remarca prin temperaturi mari si umiditate crescuta.

Toate aceste temperaturi ridicate au provoca deja inundatii dar si incendii forestiere care au dus la aterizarea fortata a avioanelor. Temperaturile ridicate au mai afectat si sinele de tren si au obligat autoritatile sa inchida scolile.

Se estimeaza ca temperaturile din urmatoarea perioada ar putea depasi 40 de grade Celsius ajungand pana la 45 de grade Celsius in unele regiuni ale continentului.

La Milano temperaturile pot depasi 40 de grade Celsius si din acest motiv organizatiile de caritate au pregatit 10.000 de sticle de apa pe care sa le distribuie persoanelor fara adapost.

Romania se confrunta si ea cu un val puternic de caldura. In Polonia 90 de persoane s-au inecat in timp ce se racoreau in lacuri sau rauri. Alte 27 de persoane au murit in Lituania in aceleasi conditii.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns