Stiri Internationale de ultima ora

Britanicii nu mai au voie sa iasa din casa – masuri dure pentru a stavili epidemia

De luni seara, britanicii trebuie sa stea in casa. Nu mai pot iesi decat pentru cumparaturi de stricta necesitate, pentru a merge la serviciu, ca sa faca miscare si pentru urgente medicale.

Dupa ce a tratat destul de relaxat epidemia provocata de COVID-19, premierul Boris Johnson aplica, in sfarsit, un pachet de masuri menite sa reduca extinderea epidemiei. Pana acum, au murit in Marea Britanie 335 de oameni, rapusi de coronavirus.

Magazinele care nu vand marfuri de stricta necesitate vor fi inchise. Este interzisa circulatia in grupuri mai mari de doua persoane, care nu locuiesc impreuna.

Premierul Boris Johnson li s-a adresat britanicilor din Downing Street, intr-o declaratie televiziata. El a precizat ca cei care nu respecta noile reguli vor fi amendati.

Bibliotecile, locurile de joaca si lacasurile de cult se inchid imediat. Parcurile raman deschise, ca oamenii sa poata fce miscare, dar nu in grupuri mari. Boris Johnson afirma ca, in functie de evolutia epidemiei, aceste masuri pot fi relaxate la un moment dat.

Imunizarea in masa pe care o visa Boris Johnson

Premierul britanic a fost criticat pentru ca nu a luat niciun fel de masuri menite sa stavileasca epidemia de coronavirus. A inchis scolile si barurile de abia acum cateva zile, cand deja Marea Britanie avea foarte multe cazuri. La inceput, Boris Johnson se declara adeptul teoriei imunizarii in masa, potrivit careia, daca varstnicii si alte categorii de risc sunt izolati, restul populatiei se va infecta si va capata imunitate. Controversata teorie a fost vehiculata si de premierul olandez, Mark Rutte.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns