Masuri tot mai restrictive se aplica in Franta
Stiri Internationale de ultima ora

Masuri tot mai restrictive se aplica in Franta

Masurile tot mai restrictive se instaureaza rapid in Franta. Va trebui “ sa traim cu virusul mult timp” sustine premierul francez Jean Castex. Pana la sosirea unui vaccin impotriva noului coronavirus, Franta a luat masuri tot mai dure.

   Iata care sunt toate aceste masuri

“Atât timp cât nu vom avea vaccin, trebuie să oferim perspective asupra regulilor jocului”, a mentionat Jean Castex care a prezentat strategia pana la finalul anului 2020.

“Există o certitudine: adunările festive, de familie, în săli de petrecere NU se vor putea relua mult timp. De asemenea, barurile şi restaurantele, care se numără printre locurile de contaminare puternică, nu vor putea fi redeschise de la 1 decembrie, spre deosebire de magazinele de jucării, de exemplu”, a mai detaliat acesta.

Premierul a declarat ca este posibil sa fie luate masuri de relaxare incepand cu data de 1 decembrie daca tendinta de scadere a numarului de cazuri de coronavirus se confirma.

In lunile ce urmeaza  “telemunca va continua, pe baza unui echilibru care trebuie găsit în companii pentru a se evita o situaţie de totul sau nimic” a mai adaugat Castex pentru Le Monde.

Vaccinul din laboratoarele Pfizer este eficient doar in proportie de 90% impotriva Covid-19 dar guvernul francez ramane totusi atent  “Perspectiva unui vaccin e tot mai aproape. Există proiectul Pfizer, dar şi multe altele în faza de testare. Trebuie să ne pregătim, dar să rămânem în acelaşi timp prudenţi”, a mai spus Castex, care a dat asigurat ca “a securizat deja comenzile.”

“Temerea mea este că francezii nu se vor vaccina atât de mult” a subliniat acesta.

Un sondaj Ipsos care a fost publicat in septembrie a demonstrat ca in Franta doar 59% din populatie ar dori sa se vaccineze comparativ cu media de 74% la nivel mondial. Numarul mortilor in Franta a atins un total de 43.892 de la inceputul pandemiei.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns