Stiri Internationale de ultima ora

Cutremurul din Turcia-Siria a creat o falie adanca de 30 de metri

Imagini impresionante filmate cu drona, in provincia turca Hatay. Intr-o livada de maslini a aparut o falie uriasa, in urma cutremurului de 7,8 pe Richter, care a facut prapad in zona de granita Turcia-Siria.

Seismul de acum o saptamana, cel mai violent inregistrat in Turcia in ultimii 84 de ani, nu a crutat nimic. O livada de maslini din Altinozu, in provincia turca Hatay, a fost complet distrusa. Dezastrul natural a creat un defileu de 30 de metri adancime si 200 de metri lățime. Canionul aparut dupa seismul ucigas se intinde pe o suprafață de 35 de hectare.

In cutremur au murit cel putin 33.000 de oameni, iar bilantul e departe de a fi definitive. Sub cladirile daramate mai sunt mii de cadavre. In unele zone, au inceput deja operatiunile de degajare a mormanelor de moloz, intrucat cadavrele au intrat in putrefactive si exista pericolul izbucnirii unor epidemii. Se mai intampla si miracole; la o saptamana de la cutremur, au fost scosi de sub daramaturi, in viata, un tata si fiica lui, in varsta de 11 ani.

In randul celor ce si-au pierdut membri ai familiei domneste durerea, disperarea, dar si furia. Multi spun ca echipele de salvatori au ajuns prea tarziu si ca daca ar fi intervenit imediat, sansele de gasi mai multi supravietuitori ar fi fost mai mari. Oamenii stau in fata mormanelor de moloz pentru a putea recupera si ingropa trupurile neinsufletite ale rudelor ingropate de vii.

Armata patruleaza pe strazi

In haosul care a urmat dupa tragedia de luni, 6 februarie, au avut loc nenumarate jafuri. Hotii au patruns in magazinele daramate sau au dat spargeri si s-a furat masiv. In cele din urma, autoritatile au scos armata pe strazi pentru a preintampina furturile din magazine. Dar prea tarziu: unii proprietari de magazine se plang ca li s-a furat tot.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns