Stiri Internationale de ultima ora

Discurs de Craciun intr-o nota personala: Elisabeta a II-a i-a adus un omagiu sotului sau, mort in luna aprilie

Suverana britanica a iesit din tiparele discursurilor de Craciun de pana acum; in mesajul de anul acesta adresat supusilor sai, Regina Elisabeta a II-a s-a referit in extenso la printul consort, Philip, mort acum opt luni.

A fost unul dintre cele mai emotionante si mai personale discursuri de Craciun din lunga ei domnie. Pentru Regina, e primul Craciun fara sotul ei.

‘Craciunul poate fi un moment greu pentru cei care au pierdut pe cineva drag. Mai ales anul acesta, inteleg de ce” – a spus Elisabeta a II-a. Ea a vorbit cu insufletire despre “mult iubitul ei Philip” si a marturisit ca “un ras familiar lipseste anul acesta de la masa de Craciun.”

Niciodata pana acum, Regina Elisabeta a II-a nu a dat o nota asa de personala in mesajul adresat britanicilor cu ocazia Craciunului. Pentru a accentua si mai mult durerea celor 8 luni de cand a ramas vaduva, Regina şi-a pus o broşă cu safire pe care a purtat-o si in luna de miere, in 1947 si apoi la sarbatorirea a 60 de ani de casnicie. In plus, singura poza de pe biroul ei a fost, la mesajul de anul acesta, cu ea si cu printul consort. In toti ceilalti ani, pe biroul reginei puteau fi vazute fotografii cu copiii, nepotii si stranepotii suveranei.

Citeste  Iubita lui Putin, luata in vizor de sanctiunile europene

“Acea sclipire poznasa a fost la fel de stralucitoare si la sfarsit, ca atunci cand l-am vazut pentru prima oara. Dar, desigur, viata e formata din despartiri definitive, precum si din intalniri. Desi mie si familiei mele ne e foarte dor de el, stiu ca si-ar fi dorit ca noi sa ne bucuram de Craciun. Avea puterea de a gasi o parte amuzanta in orice situatie”  – a spus Regina.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns