Stiri Internationale de ultima ora

SUA: emailuri interne de la doua departamente, monitorizate de hackeri

Hackerii ar lucra pentru Rusia, potrivit informatiilor preliminare. Cele doua departamente vizate sunt Trezoreria si Departamentul pentru Comert.

Incidentul este atat de grav, incat acum doua zile a avut loc o reuniune de urgenta la Casa Alba, cu reprezentanti ai Consiliului Securitatii Nationale – NSA – si ai administratiei. Exista temeri ca ceea ce s-a descoperit acum ar fi doar varful icebergului. Piratii informatici au monitorizat traficul de emailuri interne de la cele doua departamente.

Oficialii americani sunt zgarciti cu detaliile. Au anuntat doar ca la una dintre filialele Departamentului pentru comert a avut loc accesarea sistemului din afara, iar FBI si Agentia pentru Cibersecuritate si Securitatea Infrastructurii au demarat o ancheta.

Oficial, nu s-au facut comentarii legate de autorii atacului, dar persoane apropiate anchetei au declarat pentru agentia Reuters ca se crede ca in spate ar fi Rusia. Accesarea sistemului s-a facut printr-o actualizare de software, pusa la dispozitie de compania SolarWinds, din Texas. Reprezentantii firmei au declarat ca actualizarile din perioada martie-iunie, 2020, au fost probabil modificate, intr-un mod extrem de sofisticat, de hackeri ai unui guvern strain. In corpul software-ului ar fi fost introdus un cod, care apoi transmitea informatii unei terte parti. Hackerii au patruns in software-ul NTIA, Microsoft Office 365, iar mailurile angajatilor au fost, luni de zile, monitorizate de hackeri.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns