Stiri Internationale de ultima ora

Iubita lui Putin, luata in vizor de sanctiunile europene

Bruxellesul vrea sa o sanctioneze pe Alina Kabaeva, fosta gimnasta din Rusia, si iubita presedintelui Vladimir Putin. Ea e acuzata ca a jucat un rol in propaganda Kremlinului si ca aree legaturi stranse cu Putin.

Alina Kabaeva se afla pe o noua lista de persoane de rang inalt, amenintate cu interdictia de intrare pe spatiul Uniunii Europene si cu inghetarea bunurilor. Noua lista face parte din al saselea pachet de sanctiuni europene impotriva Kremlinului, dupa invazia din Ucraina.

Kabaeva, gimnasta medaliata olimpic cu aur, are 38 de ani si traieste in Elvetia, se pare, impreuna cu cei patru copii pe care i-ar avea cu Vladimir Putin, 69 de ani. Legatura dintre cei doi nu a fost niciodata confirmata oficial. Dimpotriva, Kremlinul dezminte de ani de zile ca Alina Kabaeva ar fi iubita presedintelui.

Alina Kabaeva a fost deputata in Duma de Stat, iar in prezent este presedinta consiliului de administratie al grupului National Media Group – NMG-  un holding care deţine participatii importante in aproape toate principalele canale media rusesti federale, care sunt  “unelte ale propagandei guvernului rus” – apreciaza Serviciul European de Actiune Externa.

Wall Street Journal scrie ca serviciile americane de informatii o descriu pe Alina Kabaeva drept o beneficiara a averii lui Vladimir Putin.

Nu e insa foarte clar cum va putea Kabaeva sa fie sanctionata, tinand cont ca are pasaport elvetian, iar cei patru copiii pe care i-ar avea cu Putin (doi baieti si doua fete gemene) au, de asemenea, pasaport elvetian. Se pare ca si Statele Unite ar fi avut intentia de a o sanctiona pe Kabaeva, insa administratia Joe Biden a renuntat, pentru moment, la aceasta idee, intrucat reactia lui Putin va fi una extrem de dura.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns