Stiri Internationale de ultima ora

Spaniolii inchid cluburile de noapte si interzic fumatul pe strada

Din cauza cresterii accentuate a noilor cazuri de infectare cu COVID-19, autoritatile spaniole au decis inchiderea cluburilor de noapte si au interzis consumul de alcool pe strada, precum si fumatul la o distanta mai mica de doi metri.

Oamenii se tem ca s-ar putea intoarce la vremurile dramatice de la inceputul lui aprilie, cand coronavirusul omora aproape o mie de persoane pe zi. Ministrul Sanatatii din Spania declara insa ca aceste temeri sunt nefondate, tinand cont ca acum se imbolnavesc tinerii, care fie sunt asimptomatici, fie fac forme usoare. Cazurile grave sunt destul de putine. In ultimele 24 de ore, in Spania s-au inregistrat aproape 3000 de noi infectari.

Restaurante cu program mai scurt  si interzicerea “botellones”

Potrivit noilor restrictii, barurile si restaurantele se inchid la ora 1.00, a.m., consumul de alcool pe strada este interzis. La fel si fumatul, la o distanta mai mica de 2 metri. S-a constatat ca, la exhalarea fumului, o persoana infectata ii poate contamina pe cei din jur.  Tinerii au obiceiul de a sta pe strada si de a consuma alcool, o practica numita botellones, insa acum vor fi amendati.

Croatia, o treime din pacientii noi s-au infectat in baruri

In Croatia se inregistreaza imbolnaviri record pentru acesta tara. Varsta medie a infectatilor e de 31 de ani. Autoritatile medicale precizeaza ca doua treimi din cele 208 cazuri nou raportate sunt persoane care s-au imbolnavit in cluburi de noapte si baruri. Austria isi sfatuieste cetatenii sa nu calatoreasca in Croatia, iar slovenii cer test COVID negativ tuturor persoanelor care vin din Croatia. In Italia si Germania au aparut mini focare dupa intoarcerea unor turisti din diverse zone din Croatia, unde viata de noapte este foarte intensa.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns