Elevii din clasele mici trebuie sa poarte masca
Stiri Actuale de ultima ora

Elevii din clasele mici trebuie sa poarte masca

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a declarat ca elevii din clasele mici ar trebui sa poarte masca in mod obligatoriu. Doar asa acestia se vor putea feri de virus si sanatatea lor nu va mai fi pusa in pericol.

Iata ce a declarat acesta

“Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem”, a mentionat Nelu Tataru.

Acesta a mai mentionat ca cele trei scenarii vor putea fi aplicate in functie de localitate, de judet si de particularitatea scolii.

“Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate îşi are particularitatea ei, atunci scenariul se aplică în funcţie de această zonă şi de particularitatea acelei şcoli pentru fiecare judeţ în parte. DSP, Inspectoratele Şcolare Judeţene, Comitetele Judeţene pentru coordonarea intervenţiei decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă în parte. Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotaţie, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia”, a mai mentionat acesta.

Citeste  Alerta la Londra, s-a gasit explozibil in 3 locuri

In ceea ce priveste invatamanul superior, Nelu Tataru a mai mentionat ca sunt in pregatire norme pentru “desfăşurarea lucrărilor practice, precum şi pentru cazarea în căminele studenţeşti”, norme care vor fi gata “cam într-o săptămână”.

Bineinteles ca s-a mai pus si problema alegerilor locale si a regulilor sanitare care vor trebui respectate.  Nelu Tataru a mai spus ca Ministerul Sanatatii pregateste o Hotarare de Guvern “în care să facem acel necesar pentru fiecare secţie de vot”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *