Stiri Internationale de ultima ora

Urmeaza doua saptamani critice pentru francezi in lupta cu COVID-19

Premierul Edouard Philippe i-a avertizat pe francezi ca urmatoarele doua saptamani vor fi cele mai grele in lupta cu pandemia de coronavirus.

Autoritatile franceze fac eforturi disperate sa suplimenteze locurile la terapie intensiva si sa asigure echipament de protectie.

Initial, epidemia a pus stapanire pe estul Frantei, acolo unde spitalele s-au umplut pana la refuz. Acum, s-a extins spre vest. Medicii din regiunea pariziana avertizeaza ca unitatile de terapie intensiva vor deveni neincapatoare in urmatoarele zile.

“Ducem o lupta de durata. Primele doua saptamani din aprilie vor fi mai grele decat perioada prin care am trecut pana acum” – a spus Philippe, intr-o interventie televizata.

Armata si serviciile de urgenta ii transfera pe pacienti in zonele mai putin afectate; este cel mai mare transfer medical aerian care are loc in Franta pe timp de pace.  Pacientii sunt transportati cu avioane, elicoptere, dar si cu un tren de mare viteza – TGV – special adaptat.

Citeste  Vaccinări peste rând în Ucraina, pe mii de dolari

Pana sambata, in Franta murisera 2314 oameni, iar numarul infectatilor se apropie de 38.000.

In evidentele autoritatilor sunt doar decesele celor aflati in spital, dar de saptamana viitoare vor fi inclusi si mortii din caminele de batrani, care sunt rapusi pe capete de coronavirus.

Pe fondul acestei explozii de cazuri de COVID-19, politia, echipele de interventie si personalul medical duce lipsa acuta de echipament de protectie. In spitale au fost anulate toate interventiile chirurgicale ne-esentiale. In plus, medicii avertizeaza ca cele 10.000 de paturi de la terapie intensiva nu sunt suficiente.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *