40 de persoane au fost ucise in urma atacurilor de la moschei din Noua Zeelanda.

Stiri Internationale de ultima ora

Trei barbati si o femeie au fost retinuti in urma atacurilor de la moschei din Noua Zeelanda. Aceste atacuri au fost soldate cu decesul si ranirea mai multor persoane.

Mike Bush este un oficial de rang inalt din cadrul Politiei din Noua Zeelanda si a mentionat ca s-au gasit mai multe bombe artizanale amplasate pe vehicule. Cu toate astea genistii au reusit sa neutralizeze dispozitivele fara ca acestea sa explodeze. Acest lucru indică gravitatea a ceea ce s-a petrecut” a subliniat acesta.

Mike Bush a refuzat sa declare daca atacul a fost de natura terorista , afirmand doar ca “nu se poate mai grav de atât”. Politia a declarat accidentul ca fiind critic si le-a recomandat oamenilor sa evite zona. Totodata scolile din oras au fost inchise.

Politia a evacuat cladirile din zona in care s-a petrecut acest accident. Potrivit informatiilor atacatorul a intrat in moscheea din Christchurch in jurul orei locale 13:40. Atacul armat a durat aproximativ 20 de minute.

Citeste  Nava mult asteptata - Titanicul chinezesc este aproape finalizat.

Premierul Noii Zeelande Jacinda Ardern a declarat “act fără precedent de violenţă” dar si “Va fi una din cele mai întunecate zile din istoria Noii Zeelande”. Tot premierul este cel care a confirmat ca 40 de persoane au fost ucise si cel putin 20 de persoane au fost ranite.

Accidentul s-a produs in mocheea Al Noor mosque care este situata in centru orasului Christchurch, fiind al treilea oras cel mai mare din Noua Zeelanda.

Premierul Noii Zeelande Jacinda Ardern a descris atacurile ca fiind un “act fără precedent de violenţă”, acesta a mai spus ca oamenii din moschei ar trebui sa aiba drept sa isi exercite religia in siguranta. Acesta a mai adaugat “Va fi una din cele mai întunecate zile din istoria Noii Zeelande”.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *