Stiri Economice de ultima ora

Descopera adevarul despre cresterea salariilor.

Antreprenorii din Romania se plang de cresterea salariilor din sistemul public. Acestia sustin ca aceste mariri ii afecteaza in mod direct deoarece au dus la scaderea fortei de munca din mediul privat.

Antreprenorii sustin ca singurul care iese in castig dupa toate aceste majorari este statul. Totodata reprezentantii Executivului sustin ca lucreaza in permanenta pentru imbunatatirea conditiilor pentru mediul de afaceri.

Presedintele Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin, Cristina Chiriac sustine „Toate aceste modificări legislative bulversează viaţa antreprenorilor şi ajungem să pierdem timp esenţial căutând informaţii. Nu putem continua în acest stil şi cerem insistent Guvernului să se aplece asupra antreprenorilor, să-i stimuleze, să îi ajute, să îi susţină, Statul face concurenţă neloială mediului privat, prin măsurile pe care le ia, inclusiv că vorbim despre OUG 114, taxa pe lăcomie, Pilonul II”.

Secretarul de stat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Gabriel Voicila afirma „Ne îngrijim în permanenţă ca şi cadru legislativ să-l îmbunătăţim funcţie de ceea ce noi studiem în foarte multe ţări ale lumii. Semnalele din partea mediului de afaceri, într-adevăr, să fiţi să fiţi siguri că le luăm în calcul şi în funcţie de modul în care pot fi rezolvate de diverse organe ale statului, noi le aducem la cunoştinţă. Peste tot este greu”.

Citeste  Florin Citu vorbeste despre revenirea economiei in V

Economistii au transmis ca salariile din sectorul bugetar au crescut aproape dublu fara de cele in firmele particulare.  Dupa majorarile din ultimii doi ani, salariile incasate de functionarii statului au ajuns sa reprezinte 157% din media pe intreaga economie in timp ce pentru angajatii din sectorul privat au ajuns sa reprezinte 94%.  Spre exemplu , salariile medii pentru functionarii statului este de 4609 lei iar pentru sectorul privat este de 2936 lei. Este o diferenta destul de mare care poate provoca un dezechilibru puternic in ecomonia tarii noastre. Pana la urma tot oamenii sunt cei care vor avea de suferit.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *