Florin Citu vorbeste despre revenirea economiei in V
Stiri Economice de ultima ora

Florin Citu vorbeste despre revenirea economiei in V

Florin Citu a transmis ca revenirea economiei in V este o certitudine si ca toate datele de la Institutul National de Statistica si Eurostat afirma acest lucru.

Iata ce a declarat ministrul Finantelor Publice, Florin Citu

“Am promis şi am livrat. Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în ‘V’. Astăzi, nimeni nu mai neagă acest lucru. Toate datele oficiale, INS şi Eurostat, confirmă acest scenariu. Nu ne oprim aici. Aceasta este o lecţie clară şi usturătoare pentru mulţi. În perioada de criză am reuşit această performanţă pentru că am injectat lichiditate în economie de la Ministerul de Finanţe (după 7 luni 27,01 miliarde lei, 2,55% din PIB, au rămas în mediul economic prin facilităţile fiscale, investiţii şi cheltuieli excepţionale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19 ) şi am crescut masiv investiţiile (record după 8 luni – 24,7 miliarde lei)”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai adaugat “totul a fost posibil pentru că noi, liberalii, am avut un plan credibil şi transparent de administrare a economiei. Am administrat cu prudenţă şi responsabilitate finanţele României în cea mai grea perioadă din ultima sută de ani”.

Citeste  Care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii autorizatiei de functionare a centralei termice

Florin Citu a mai spus faptul ca aceasta criza economica  a fost generat de pandemia de Covid-19. Dupa 8 luni in plina criza economica s-a reusit performanta de a scadea dobanzile cu tot portofoliu cu 0.2 de puncte procentuale. Acest lucru a avut loc chiar daca pandemia de Covid-19 a cauzat mai multe cheltuieli decat ne-am putea inchipui. Mai exact, in aceasta perioada s-au cheltuit 6.6 miliarde de lei cheltuieli directe si s-au scazut veniturile bugetare.

“O economie de aproape 100 milioane euro. Vom face totul, ca şi până acum, ca economia României să fie cât mai puţin afectată de cea mai mare criză economică globală din ultima sută de ani”, a mai spus ministrul Finantelor Publice.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns