Stiri Economice de ultima ora

Noutati privind plata subventiei de 100 de euro in agricultura

Ministerul Agriculturii va demara in perioada urmatoare plata subventiei de 100 euro pe hectar, ajutorul pentru sectorul vegetal pe cadrul de criza Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin si avicol pentru capacitatea de productie in conditii minime de bunastare detinuta de fiecare beneficiar.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a stabilit cu echipa de conducere a MADR si cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) ca tinta pentru a demara aceste plati este data de 15 mai.

“Asa cum am promis, fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la porc si pasare. Fermierii vor primi acesti bani chiar daca plafonul estimat initial pentru plata despagubirilor va fi depasit. In acest sens avem in vedere o suplimentare a bugetului, pentru a asigura cuantumul de 100 de euro tuturor beneficiarilor eligibili”, a declarat Florin Barbu.

Centrele judetene ale Agentiei de Plati pentru Interventie in Agricultura vor efectua platile catre toti beneficiarii eligibili, imediat dupa aprobarea suplimentarii bugetului necesar.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!