Stiri de ultima ora din Politica

Iata care este noua masura de relaxare anuntata de Ludovic Orban

Cazurile de infectari cu coronavirus se inmultesc pe zi ce trece. Joi, s-a inregistrat un numar record de cazuri, mai exact 1.454 de cazuri noi si 53 de morti in ultimele 24 de ore.  Este cel mai mare numar de decese inregistrate intr-o singur zi. O noua masura de relaxare a fost anuntata desi starea de alerta s-a prelungit cu inca 30 de zile.

Care este aceasta noua masura de relaxare?

Ei bine, este vorba de programul de functionare a teraselor care se va prelungi pana la ora 24:00.

„Am avut mai multe solicitări legate de prelungirea programului până la ora 24 pentru terase și mi-am dat acordul. Va exista o decizie, dacă nu cumva a și fost adoptată, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru a prelungi programul până la ora 24”,  a mai spus premirul Ludovic Orban.

Aceasta masura nu prea pare corecta in acest moment deoarece epidemia de Covd-19 pare sa ia tot mai mult amploare. Institutul National de Sanatate Publica este de parere ca peste o luna in Romania ar putea aparea 2.800 de cazuri noi de  Covid-19 pe zi daca starea actuala se mentine. In curand sectiile de terapie intensiva vor fi ocupate la maxim si numarul zilnic de decese va depasi 70.

Citeste  Ministrii de Interne si ai Justiei din tarile UE au luat in discutie primirea Romaniei si Bulgariei in Schengen

Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut un apel catre tineri prin care le solicita sa isi schimbe comportamentul pentru ca foarte multi s-au imbolnavit de Covid-19 „Tinerii au o oportunitate enormă de a reduce transmiterea coronavirusului prin comportamentul lor. Ei trebuie, de asemenea, să ia în calcul faptul că au o responsabilitate în această privinţă. Dacă transmiterea comunitară este ridicată, toată lumea este în pericol, dar puneţi-vă întrebarea: chiar este nevoie să merg la această petrecere?”, a declarat Michael Ryan director pentru urgent sanitare al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Este foarte important ca in aceasta perioada sa ne protejam si sa avem mai multa grija de sanatatea noastra.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *