Stiri de ultima ora din Politica

Imbunatatiri aduse in administratie. Guvernul vrea sa umble la sporuri.

Guvernul vrea sa aduca imbunatatiri in administratie, mai exact sa extinda in administratie sfera beneficiarilor de spor pentru conditii periculoase.

Prin HG 569/2017 a fost aprobat Regulamentul privind stabilirea locurilor de munca, marimea concreta a sporurilor pentru conditiile de munca , categoriile de personal dar si conditiile de acordare a sporului.

Ce se schimba mai exact?

Acest proiect guvernemental prevede urmatoarele:

  1. Va fi introdus in lista beneficiarilor prevederilor Regulamentului si personalul incadrat la nivelul institutiilor publice finantate integral din venituri proprii aflate in subordinea celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice locale mentionate la capitolul I , art 2 si 4 din Anexa nr VII a Legii-cadru nr. 153/2017 .
  2. Sporul acordat pentru conditiile periculoase sau vatamatoare acordat personalului din administratia publica locala va avea o marime concreta si va fi acelasi cu cel prevazut pentru personalul din administratia publica centrala.

Marimea sporului pentru conditiile de munca periculoase sau vatamatoare prevazut la anexa nr. VII la Legea cadru nr 153/2017 este urmatoarea:

  1. Spor de la 6,1% pana la 10% din salariu de baza pentru persoanlul care isi desfasoara activitatea sub infuenta a 4 factori de risc din cei prevazuti  la art. 4
  2. Sport de la 3,1 % pana la 6% din salariu de baza pentru personalul care isi desfasoara activitatea sub influenta a 3 factori de risc din cei prevazuti la art. 4
  3. Sport de pana la 3% din salariu de baza pentru persoanlul care isi desfasoara activitatea sub influenta a 3 factori de risc din cei prevazuti la art. 4
Citeste  Gabriela Firea este de parere ca pensiile ar trebui sa fie marite

Pentru stabilirea sporului se va verifica urmatoarele:

  • Existenta factorilor nocivi si modul in care acestia afecteaza organismul
  • Intensitatea factorilor nocivi si asocierea acestor factori
  • Durata de expunere la factori nocivi
  • Existenta unor condii de munca ce implica o suprasolicitare nervoasa sau care are un risc crescut de imbolnavire
  • Nivelul morbiditatii la locul de munca
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *