Stiri de ultima ora din Politica

Odata cu intrarea in Schengen, au fost suplimentate masurile de siguranţă publică

Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I.) a suplimentat măsurile de ordine şi siguranţă publică, incepand cu 31 martie, cand Romania intrat, partial in Schengen.

Astfel, la institutiile cu paza militara, controlul accesului vizitatorilor va fi mai riguros. Cei care intra in cladire, trebuie sa prezinte carte de identitate/pasaport, iar acestea vor fi scanate. De asemenea, accesul va fi consemnat intr-un registru electronic, iar verificarile vor fi mentionate intr-o aplicatie informatica.

Acest tip de verificare dispusă de M.A.I. va fi făcută de catre personalul de pază (Jandarmeria Româna sau alte structuri) si se va aplica tuturor persoanelor din afara respectivelor institutii, indiferent de funcţia sau statutul acestora.

Romania e stat Schengen, cu frontierele aeriene si maritime

Tara noastra si Bulgaria au fost primite in spatiul de libera circulatie dupa mai bine de un deceniu de asteptare. Insa este o intrare in Schengen “doar cu un picior”, dupa cum remarca un jurnalist belgian. S-au desfiintat controalele doar la frontierele aeriene si maritime. La punctele terestre de trecere a frontierei, inca se face control de pasaport/act de identitate.

“Bine ați venit în spațiul Schengen, ne bucurăm să vă avem alături. Această etapă marchează o transformare semnificativă în viețile a milioane de oameni, facilitând călătoriile. Sunt profund onorată de eforturile și munca depusă în România și Bulgaria pentru atingerea acestui obiectiv. Pasul următor: eliminarea controalelor și la frontierele terestre interne” – a transmis intr-un mesaj video Comisara pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson. Ea promite ca aderarea totala, inclusiv cu frontierele terestre, va fi discutata in cursul acestui an. Desi Johansson promite ca va fi chestiune prioritara, iar premierul Marcel Ciolacu se arata optimist, sunt slabe sperante ca in acest an sa se rezolve chestiunea desfiintarii controalelor terestre.

Mirtiam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!