Klaus Iohannis afirma ca in starea de alerta Economia Romaniei nu va porni de la zero
Stiri de ultima ora din Politica

Klaus Iohannis afirma ca in starea de alerta Economia Romaniei nu va porni de la zero

Klaus Iohannis a declarat ca pentru dezvoltarea economiei Romaniei in urmatorii ani se va pune accent pe inovare, competitivitate si pe investitii majore in infrastructura de transport, energetic dar si sanitara.

   Afla mai multe despre acest subiect

Klaus Iohannis a accentuat faptul ca nu este vorba despre o repornire a economiei de la zero deoarece economia Romaniei nu a fost oprita pe perioada starii de urgenta. Din acest motiv economia Romaniei nu a fost atat de tare afectata. Chiar daca pe perioada de urgenta unele domenii nu au putut functiona acestea nu au fost inchise definitiv. Treptat economia Romaniei va arata exact ca la inceput. Romanii nu au motive pentru care sa se teama cu adevarat.

“Au fost sectoare importante care au funcţionat la capacitate deplină, cum este sectorul construcţiilor şi al infrastructurii, ceea ce explică şi creşterea economică de pe primul trimestru” a declarat Klaus Iohannis.

“Viziunea pentru dezvoltarea României în următorii ani se va fundamenta pe inovare, competitivitate şi pe investiţii masive în infrastructura de transport, energetică, dar şi sanitară. Este o viziune care pleacă de la principii economice sănătoase, care vor susţine în mod durabil prosperitatea românilor”, a mai afirmat presedintele.

In plus acesta a mai amintit de nevoia de reformare a statului roman. Digitalizarea administratiei publice este o inovatie si acest lucru chiar era necesar.

“Instituţiile s-au adaptat rapid, de la cele din domeniul muncii sau din sectorul financiar, până la acordarea de servicii medicale online. Este un uriaş pas înainte, care în mod obligatoriu va trebui consolidat”,  a mai mentionat Klaus Iohannis.

In cursul zilei de marti a avut loc la Palatul Cotroceni doua sedinte la care au luat parte membrii Guvernului. Ambele sedinte au avut loc pentru a se discuta in detaliu care vor fi masurile de gestionare luate impotriva epidemiei de COVID – 19.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns