Stiri de ultima ora Auto

Carte Verde pe hartie alba

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) anunta ca de la 1 iulie societatile de asigurare din Romania vor tipari politele de asigurare Carte Verde pe suport de hartie alba.

Documentele de asigurare Carte Verde, atasate sau nu contractului de asigurare RCA, vor fi tiparite pe hartie albă, incepand cu data de 1 iulie 2020, iar politele incheiate inainte de aceasta data, tiparite pe hartie verde, isi mentin valabilitatea pana la expirarea perioadei inscrise in politele respective,  precizeaza BAAR. Pentru autovehiculele inmatriculate si asigurate in alte state membre ale Sistemului Carte Verde, incepand cu data de 1 iulie, vor fi valabile deopotriva atat asigurarile Carte Verde tiparite pe hartie alba cat si cele tiparite pe hartie verde.

Schimbarea culorii este conforma cu reglementarile care guverneaza Sistemul Carte Verde si nu-i afecteaza in niciun fel pe detinatorii acestora. Consiliul Birourilor, organizatia care coordoneaza activitatea Sistemului Carte Verde, a decis ca fiecare birou national care face parte din sistem sa decida la randul sau cu privire la culoarea hartiei (alba si/sau verde) pe care va fi tiparita polita de asigurare Carte Verde incepand cu data de 01.07.2020 si sa comunice decizia respectiva Consiliului Birourilor si autoritatilor vizate din tarile lor.

BAAR recomanda detinatorilor de vehicule ca, inainte de plecarea intr-o calatorie in afara Romaniei, sa verifice perioada de valabilitate a asigurarii Carte Verde, pentru ca aceasta sa acopere toata perioada depalsarii si, de asemenea, sa verifice ca politie e valabila in toata tarile traversate/vizitate, respectiv simbolurile acestor tari indicate pe polita sa  nu fie barate.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns