Ucraina cere Romaniei sa recunoasca Rusia ca “stat sponsor al terorismului”
Stiri de ultima ora din Politica

Ucraina cere Romaniei sa recunoasca Rusia ca “stat sponsor al terorismului”

Premierul Ucrainei a declarat ca ar fi recunoscator Romaniei daca ar recunoaste oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului si ca asta ar ajuta la excluderea ei din OCEMN.

Care au fost declaratiile facute de premierul Ucrainei?

Premieul Ucrainei a declarata ca deschiderea punctului de frontier reprezinta o apropiere intre statul nostru si Ucraina. “Ne-am întâlnit într-o perioadă foarte dificilă pentru Ucraina, în care agresorul distruge toată infrastructura critică a Ucrainei, mai ales că se apropie iarna. Suntem recunoscători părţii române pentru susţinerea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei”, a spus Denys Shmyhal. Acesta a mai spus ca “România îi susţine activ în lupta împotriva agresorului şi susţine ideea formării unui tribunal internaţional şi parcursul ţării spre viitor”.

„Am fi foarte recunoscători părții române dacă ar recunoaște la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului și ne-ar susține la inițiativa noastră de a exlude Rusia din OCEN”,  a spus premierul Ucrainei.

Din Organizatia de Cooperare Economia la Marea Neagra si fac parte 13 state: Albania, Armenia, Georgia, Moldova, Grecia, Moldova, Romania, Serbia, Macedonia de Nord, Turcia si Ucraina.

“După 24 februarie, direcția spre Occident a devenit cea mai importantă pentru noi. Aici am direcționat exporturile. Spre Occident, în țările vecine, au venit persoanele care au fost nevoite să părăsească țara. Prin aceste frontiere se întorc cetățenii noștri acasă și tot pe aici trec ajutoarele umanitare voluminoase din partea țărilor UE”, a mai completat premierul Ucrainei.

Pe langa Punctul de Trecere a Frontierei de la Vicovul de Sus din judetul Suceava, va urma sa fie deschise alte 7 vami intre Romania si Ucraina.  Denys sustine initiativa premierului Nicolae Ciuca de creare a unui grup de lucru special care sa se ocupe cu dezvoltarea infrastructurii de frontier la granite comuna dintre cele doua tari si va duce la cresterea exportului dintre Romania si alte tari UE.

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns